Páginas

lunes, 10 de marzo de 2014

Gastronomía peruana


 
Ceviche mixto
A cociña peruana goza de moia sona a nivel mundial neste momento e, certamente, eu non podería estar máis dacordo...

Podo dicir que descontando Galicia, Lima é o lugar onde mellor comín de todos en cantos estiven. O máis curioso é que comparten moitos ingredientes coa nosa cociña: vieiras, mexillóns, peixe fresco, polbo, calamares, etc.; pero a preparación é completamente diferente, aínda que non por elo menos saborosa...

A estrela é o ceviche, peixe marinado (cociñado sen lume, senón coa acedez do limón) cun toque de picante que está realmente espectacular. Máis que recomendable.

E listo, as imaxes falan por sí soas...

Sopa de mariscos
"Conchitas" á parmesana

Anticuchos

Tacu Tacu

Sopa de peixe e marisco

Causas

Ceviches variados

Calamares grellados

Xeado D'Onofrio

Comida Nikkei, fusión peruano-xaponesa

Postres variados










No hay comentarios:

Publicar un comentario